logo_dgkzz

 

Društvo geodeta Krapinsko-zagorske županije osnovano je 17. rujna 1993. godine u Grdencima pokraj Zaboka. Tada je udruga prvi puta formalno registrirana, dok neformalni oblik udruživanja i druženja geodeta u Zagorju počinje 1966. godine. Te su se godine na brdu Kamenjak u Donjoj Stubici okupili tadašnji direktori svih zagorskih katastara radi razmjene iskustava i ujednačavanja nekih postupanja.

 

Uz inicijatora prvog okupljanja Marijana Anića iz Donje Stubice susretu su prisustvovali Ivan Krleža, Hrvoje Andrašić, Zlatko Štimac, Milivoj Kovačić, Stjepan Medvedec, Ante Kapac, Marijan Vojnović, Zvonko Hribernik i Ivan Gajski. Kao gost prisustvovao je i Mijo Posavec iz Siska.

 

Budući je razmjena iskustava bila vrlo korisna, zajednički je zaključeno da će se svake godine održati susret geodeta. S vremenom su se susretima priključili i ostali geodetski stručnjaci tadašnjih katastarskih ureda, a kasnije i drugih geodetskih službi, te se na taj način upoznavali i iskustva.

 

Danas društvo geodeta Krapinsko zagorske županije ima oko šezdesetak članova i taj broj kontinuirano raste. Društvo aktivno djeluje u području promicanja, razvoja i unaprjeđenja geodetske i geoinformatičke struke.